Polędwiczki z fasolką

 

 Polędwiczki z fasolką



Danie, które rozpływa się w ustach, tak przyrządzone jest idealne na sobotni obiad, delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem sezonowej fasolki szparagowej w aromatycznym sosie, podane z ryżem, czy to nie kusząca propozycja?

8 porcji

40 minut czas przygotowania

Składniki:

·       2 polędwiczki wieprzowe

·       3 ząbki czosnku

·       3 cm korzenia imbiru

·       1 papryczka Chili

·       30 dag fasolki szparagowej

·       1 opakowanie marchewek mini

·       5 dag grzybów suszonych Mun

·       1 łyżka miodu

·       2 łyżki oliwy z oliwek

·       1 łyżeczka octu ryżowego

·       6 łyżek sosu sojowego ciemnego

·       4 łyżki sosu sojowego jasnego

·       1 łyżka skrobi ziemniaczanej

·       Sól

Sposób przygotowania:

1.  

 » Czytaj dalej: